sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Lapsi- ja perheasiainneuvoston syksyn ensimmäinen kokous

Tämän syksyn kokoukset aloitettiin seurakunnan tiloissa, Lahelan Tertussa. Vaikka olimmekin lähes vanhalla, tutulla, porukalla koolla, aihepiirit pyörivät hyvin vahvasti uuden ja tulevan hengessä.

Tämän hetkisen Lapen kaksivuotinen kausi päättyy kun vuosi vaihtuu, niinpä syksy oli tällä kertaa aloitettava valmistautumalla tulevaan vaihtoon. Ensimmäinen askel kohti uusia tuulia on sihteerin vaihdos. Lapen sihteerinä on pitkään toiminut Tuula Hallia, mutta kun vuosi vaihtuu on tällä kertaa aika myös vaihtaa sihteeriä. Vaikka haikein mielin sanomme Tuulalle kiitokset, otamme samalla myös avosylin vastaan uuden sihteerin, Krista Rastaan. Hän olikin ensimmäistä kertaa kokouksessamme paikalla, ja niinpä kuten korrektia on, ensin esittäydyttiin.

Seuraavaksi suunnittelimme yhdessä kenelle lähetämme infokirjeitä uusien jäsenten ehdottamista varten. Luonnollista on, että mm. kunnassamme toimivat vanhempainyhdistykset saavat nämä kyseiset kirjeet. Nyt onkin siis aika miettiä, kenet kukin yhdistys haluaa nimetä mahdolliseksi lapsi- ja perheasiainneuvoston jäseneksi tulevalle toimikaudelle 2017-2019.

Asialista ei tällä kertaa ollut kovin pitkä, niinpä jo tässä vaiheessa pääsimmekin illan viimeisen aiheen kimppuun, joka suinkaan ei ollut illan helpoin. Neuvostoamme on lähestytty toiveella nimetä keskuudestamme edustaja tulevaan “kuntaLapeen”, josta mahdollisesti myöhemmin myös nimetään edustaja “seutuLapeen”. Kuitenkaan aiheesta meillä ei vielä ollut niin paljon tietoa, että olisimme saaneet kaikki punaiset langat punottua kauniiksi verkoksi, ja senpä vuoksi keskustelu oli haasteellista. Päädyimme kuitenkin nimeämään kiinnostuneen ja jäimme odottamaan mahdollisia lisätietoja. Jos kiinnostuit asiasta, voit tutustua siihen mm. täällä: http://stm.fi/hankkeet/lapsi-ja-perhepalvelut

Lapen seuraava kokous on 25.10.2016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti