maanantai 23. toukokuuta 2016

Kevään viimeinen kokous 10.05.2016

Viimeistä kokousta keräännyimme pitämään Notkopuiston päiväkodille, Jokelaan.
 Vieraamme, päiväkodin johtaja Sari Sahlman, oli lupautunut kertomaan päiväkodin kuulumisia, sekä mielenkiintoisia tulevaisuuden näkymiä. Tällä hetkellä Notkopuiston päiväkodin vieressä on iso työmaa, ja vielä toukokuun aikana kyseiselle paikalle kohoaa uudisrakennus. Tämä rakennus tulee olemaan elokuusta 2016 lähtien uusi Notkopuiston päiväkoti, jonka katon alla yhdistyvät nykyiset Notkopuistolaiset, sekä Jokelan että Pertun päiväkotien väki. Myös perhekeskukselle löytyy tilat uudesta kokonaisuudesta.

Toimintakaudella 2016-2017 Notkopuiston päiväkoti muodostuu 9 ryhmästä, perhekeskuksesta sekä alueen perhepäivähoitajista. Lapsia päiväkodin puolella tulee olemaan yhteensä 154, ja tämän lisäksi perhepäivähoidossa 52. Työntekijöitä on kaiken kaikkiaan 34 kasvattajaa, sekä 13 perhepäivähoitajaa.

Yhdistymisen kautta on luotu yhteisiä tavoitteita, ja pelisääntöjä. Henkilöstön yhteistyön lisääminen on jo alkanut, ja tätä kautta luonnollinen sulautuminen yhdeksi yksiköksi. Yksiköksi, jossa on yhteiset kasvatusnäkemykset ja –käytännöt. Lapsen osallisuuden vahvistaminen ja sen näkyväksi tuominen ryhmissä on tärkeää. Myös työntekijöiden osaamisen vahvistaminen, sekä jakaminen työyhteisössä on tavoitteena. Myös leikki on tärkeää, ja siihen tullaan panostamaan alkavalla toimintakaudella.

Yhdistymisen kautta Notkopuiston päiväkodissa toimii kaksi varhaiskasvatusyksikön johtajaa. Johtajuudelle on luotu tarkat pelisäännöt, ja työ on jaettu tarkkaan pohtien. Johtajuutta lähdetään pilotoimaan Hämeenlinnan mallia mukaillen. Toisella johtajalla on ensisijaisesti taloudellinen ja henkilöstöstä vastaavan rooli, toisella taasen asiakkuusprosesseista ja pedagogisesta työstä vastaavan johtaja rooli.
Kiitos Sarille, mielenkiintoisesta katsauksesta, tämän uuden aikakauden alla. 
Onnea syksyn aloitukseen!

Pikaisesti tämän lisäksi myös pohdimme syksyn aloitusta lapsi- ja perheasiainneuvoston näkökulmasta. Sovimme siis syksyn kokousaikoja. Pyörittelimme myös ajatusta mahdollisista lapsi- ja perhemessuista Tuusulassa. Miten, missä, milloin, miksi? Jätimme asian hautumaan – ideoitakin otetaan vastaan :)


Ensi kautta ajatellen voit halutessasi vastata seuraaviin kysymyksiin, ja laittaa vastaukset sähköpostilla meille. Kartoitamme Lapessa asioita, joihin meidän olisi syytä pureutua, ja nyt sinullakin on hyvä mahdollisuus vaikuttaa millaisiin asioihin Tuusulassa olisi lapsiperheiden näkökulmasta puututtava.
                      lape.tuusula@gmail.com

Lapsi- ja perheasiainneuvosto                           
KYSELYLOMAKE

1. Neuvoston tehtävänä on edistää Tuusulalaisten lasten ja lapsiperheiden hyvinvoinnin toteutumista ja yhteisöllisyyttä.
- Miten neuvosto voi mielestäsi parhaiten vaikuttaa lapsiperheiden hyvinvoinnin toteutumiseen?

2. Neuvosto kehittää yhteistyötä eri toimijoiden kanssa (lasten vanhemmat, vapaaehtoiset toimijat, kunnan eri toimialat, järjestöt ja seurakunta).
- Minkälaisessa yhteistyössä olet ollut mukana?
- Miten yhteistyötä kannattaa mielestäsi kehittää?

3. Mikä olisi mielestäsi seuraava kehittämisen kohde alueellasi lapsiperheiden näkökulmasta?
___ Etelä-Tuusula                      ___ Jokela                                    ___ Kellokoski
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

4. Muita terveisiä lapsi- ja perheasiainneuvostolle

Kiitos vastauksistasi!


Lapsi- ja perheasiainneuvosto toivottaa oikein hyvää kesää!!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti