tiistai 15. marraskuuta 2016

9.11.2016 Lapsi- ja perheasiainneuvoston kokous Tuusulan kunnantalollaLumen ja talven yllättäessä Suomea jälleen kerran kokoonnuimme lapsi- ja perheasiainneuvostolla pohtimaan kuntamme kannalta merkittäviä tulevaisuuden näkymiä. Alunperin olimme valmistautuneet siihen, että tämä kokous olisi tällä kokoonpanolla sarjassaan toiseksi viimeinen, mutta (10.10) tehty valtuuston päätös olikin muuttanut tämän asetelman. Valtuustossa oli päätetty että, niinkuin muidenkin, niin myös Lapen toimikausi jatkuu poikkeuksellisesti kaksi vuotisen kauden jälkeen vielä puolisen vuotta. Eli tämän neuvoston on määrä lopettaa toimintansa vasta toukokuussa 2017. Olimme jo valmistautuneet käsittelemään uusien jäsenten listaa, mutta tällä päätöksellä sen listan käsittely siirtyykin loppu kevääseen.

Vieraaksemme olimme saaneet elokuussa työnsä aloittaneen varhaiskasvatuspäällikkö Hannamari Halisen. Jo aikaisemmin tänä vuonna kuumotimme kuntamme edellistä varhaiskasvatuspäällikköä perhekeskusten ja avoimen toiminnan tilanteesta, ja edelleen olimme samoilla aiheilla liikenteessä Hannamarin kanssa. Kävimme pitkän, ja hedelmällisen, keskustelun perhekeskuksista sekä avoimesta toiminnasta, sen tämän hetkisestä tilanteesta, että tulevaisuuden näkymistä. Yhdessä tuumin tulimme siihen tulokseen, että merkittäviä asioita ovat työntekijöiden pysyvyys, resurssointi, johtamisen osaaminen ja tasapuolisuus, sekä tietenkin palveluiden säilyvyys ja kehittyminen. Lopuksi sovimme, että keväällä palaamme vielä uudestaan pöydän ääreen tämän saman, tärkeän, aiheen pariin.

Tällä kertaa Lapea oli myös lähestytty monilla erilaisilla lausuntopyynnöillä. Kävimme jokaisen läpi tarkkaan, mutta myös huomataksemme, että näistä useinpaan Lape oli jo aikaisemmin antanut lausuntonsa.
Lausunnot olivat:
  1. Lahelanpelto II, asemakaava ja asemakaavan muutosehdotus
  2. Rakennusjärjestyksen uudistaminen
  3. Urheilupuiston asemakaavamuutokseen osallistumis- ja arviointisuunnitelma
  4. Rykmentinpuiston keskus, asemakaava ja asemakaavan muutosehdotus
Näistä Lape on antanut lausuntonsa kohtaan 1 ja 4, ja tällä kertaa palaa antamiinsa lausuntoihin, ja antaa ne uudelleen. Rakennusjärjestyksen uudistamisesta Lape on sitä mieltä, että on hyvä myös lapsiperheiden näkökulmasta, että lupamenettelyjä kevennetään niiltä osin kuin se on järkevää ja tarkoituksenmukaista. Lausuntoon 3 Lape ei tässä vaiheessa anna lausuntoaan.Vuoden viimeinen kokous pidetään 29.11.2016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti