sunnuntai 29. marraskuuta 2015

LAPEN KUULUMISIA...
17.11.2015

Kokoonnuimme Hyrylän Kasvatus-ja perheneuvolan kodikkaissa tiloissa.

Paikalla johtava psykologi Susanna Laitsaari valaisi meille erittäin innostavaan sävyyn Kasvatus-ja perheneuvolan toimintaa ja tämän hetkistä asiakastilannetta. Oli erittäin mukava kuulla, että mahdottomat asiakasjonot ( jopa 7 kk. ! ) ovat nyt historiaa ja uusia toimintatapojakin on suunnitteilla Tuusulalaisten lapsiperheiden tueksi.

Tuusulan Kasvatus-ja perheneuvolalla on toimipisteet Hyrylässä sekä Jokelassa. Perheet voivat itse vapaaehtoisesti ottaa toimipisteisiin yhteyttä saadakseen maksutonta ja luottamuksellista apua vaikkapa vanhemmuuden tukemiseen tai perheen huoleen lapsen käyttäytymisestä tai tunne-elämään liittyvistä asioista. Usein asiakasperheitä on kohdannut kriisi tai muu vaikea elämäntilanne. Haasteellisin kohde ovat eroperheet ja huoltajuuskiistat. Perheiden sovittelu tapahtuu kuitenkin muualla.

Kasvatus-ja perheneuvolan asiakkaina on n.250 perhettä / vuosi. Lasten ikähaarukka asiakkaina on 0-12 v. Toiminta on tehostunut mallintamalla Jyväskylän kaupungin OIVA- mallia ja se on lyhentänyt asiakkuuksien kestoa ja lisännyt verkostoyhteistyötä toimijoiden kesken. Tämä malli on ollut todellakin perheille eduksi.

Kasvatus-ja perheneuvolan alaisuuteen kuuluvat myös kuraattorit sekä koululaisten perhetyöntekijät. Meitä LAPE: laisia kiinnosti kovasti myös Susannan esittelemät koulusosionomit, joita Tuusulassa toimii Kasvatus-ja sivistystoimen alaisuudessa tällä hetkellä 3 kpl. Koulusosionomit on saatu hankerahoituksella määräajaksi kouluille lisäämään yhteisöllistä toimintaa .Mahtava juttu, jonka toivoisimme vakiintuvan kuntamme toimintaan!

Seuraavaksi kokoukseemme saapui asemakaava-arkkitehti Jouni Määttä esittelemään meille Pohjoisen keskustan eli Rykmentinpuiston Puustellinmetsän asemakaavaehdotusta. Puustellinmetsän suunnitelma onkin edennyt jo tarkempaan kaavaehdotusvaiheeseen. Jouni esitteli meille havainnollisesti suunnitelmaa ja kuunteli ja vastaili kysymyksiimme. Varsinkin alueen liikennejärjestelyt puhuttivat kuulijoita. Vuoden 2020 asuntomessuja on haettu juuri tälle alueelle.Toivottavasti messut myönnetään Tuusulalle. Alueelle on suunniteltu monipuolisesti kerrostaloja sekä pientaloja. Omakotitalojen tonttien koot tulevat olemaan n.600 neliötä. Messualueelle on kaavailtu tarvittavia palveluja mm. yksityistä päiväkotia. Alueelle on kaavailtu muuttavan n. 2400 asukasta ja neliöitä rakentuu huimat 120 000.


Sovimme seuraavan kokouksen Tuusulan Perhetukikeskukselle 26.1.2016.
Nyt Lapsi-ja perheasiainneuvosto jää joulutauolle :)Lapsi-ja perheasiainneuvosto toivottaa kaikille blogin lukijoille ihanaa joulunodotusta !


 

1 kommentti:

  1. Tuusulan Kasvatus- ja perheneuvola antaa arvokasta apua. Juuri tällaisiin kohtiin sijoittaessaan kunta on toiminut viisaasti. On tärkeää, että kohtuuttomat jonotusajat on saatu purettua ja jokainen apua tarvitseva lapsiperhe saa apua tarvitessaan. Iso ruusukimppu tästä sekä kunnalle että kasvatus- ja perheneuvolan osaaville työntekijöille.

    VastaaPoista